Επιλογή Καριέρας – Σεφ

Ποιό είναι το επάγγελμά σου;

Σεφ

Ποιές ήταν οι αρχικές και οι μετέπειτα εξωτερικές επιρροές που σε οδήγησαν προς το σημερινό σου επάγγελμα;

Φίλοι και συγγενεις.

Ποιά ήταν τα κίνητρα που σε οδήγησαν σε αυτή την επιλογή; (προσωπικά στοιχεία, κλίσεις, ταλέντα, ενδιαφέροντα κλπ)

Η δημιουργικότητα που έχει το επάγγελμα μου και ότι μου αρέσει να μαγειρεύω και να δοκιμάζω καινούργιες γευσεις, καθώς κι ότι μου αρέσει να ικανοποιώ τον κόσμο με τις γεύσεις μου.

Ποιά είναι τα δυνατά σου σημεία που είναι απαραίτητα για το επάγγελμά σου; (δεξιότητες, κλίσεις, στοιχεία προσωπικότητας κλπ)

Είμαι οργανωτικός και γρήγορος. Χαρακτηρίζομαι από αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

Ποιές είναι οι πηγές ικανοποίησης από το επάγγελμά σου;

Η ευχαρίστηση που παίρνει ένας πελάτης κι έρχεται στην κουζίνα να μου το πει.

Τι ήταν όπως το φανταζόσουν και τι διαφορετικό σε σχέση με τις προσδοκίες σου;

Πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα από ότι το φανταζόμουν κι αρκετά μονότονο.

Τι χρειάζεται κάποιος για να «μπει» στο επάγγελμά σου;

Θέληση, όρεξη, πειθαρχία και πολλή υπομονή και αντοχές.

Ποιές δυσκολίες μπορεί να συναντήσει κάποιος κάνοντας το επάγγελμά σου;

Πολλές ώρες βαριάς εργασίας, κακό περιβάλλον, πολύς ανταγωνισμός κι ανάλογα τις φιλοδοξίες του καθενός αρκετές θυσίες στην προσωπική του ζωή.

Τι συμβουλές θα έδινες σε κάποιον που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα;

Να το δοκιμάσει πρώτα σε μικρή ηλικία προτού αποφασίσει κι μετά από 2 χρόνια να κατασταλάξει εάν θέλει να το ακολουθησει.